Applikasjoner av Fiber Media Converter

Med de økte kravene til nettverket, produseres ulike nettverksenheter for å møte disse kravene.Fibermediekonverter er en av nøkkelkomponentene i disse enhetene.Den har høy båndbreddekapasitet, langdistansedrift og pålitelighet, noe som gjør den populær i moderne nettverkssystemer.Dette innlegget skal utforske noe grunnlag og illustrerer flere brukseksempler på fibermediekonverter.

Grunnleggende om Fiber Media Converter

Fiber Media Converter er en enhet som kan konvertere et elektrisk signal til lysbølger mellom kobber UTP (uskjermet tvunnet par) nettverk og fiberoptiske nettverk.Som vi alle vet, sammenlignet med Ethernet-kabel, har fiberoptiske kabler lengre overføringsavstand, spesielt enkeltmodusfiberkablene.Derfor hjelper fibermediekonvertere operatører med å løse overføringsproblemet perfekt.
Fibermedieomformere er vanligvis protokollspesifikke og er tilgjengelige for å støtte en lang rekke nettverkstyper og datahastigheter.Og de gir også fiber-til-fiber-konvertering mellom enkeltmodus og multimodusfiber.Dessuten har noen fibermedieomformere som kobber-til-fiber- og fiber-til-fiber-medieomformere muligheten til bølgelengdekonvertering ved å bruke SFP-transceivere.

 12 (1)

I henhold til forskjellige standarder kan fibermedieomformere klassifiseres i forskjellige typer.Det er administrert mediekonverter og ikke-administrert mediekonverter.Forskjellene mellom dem er at sistnevnte kan gi ekstra nettverksovervåking, feildeteksjon og ekstern konfigurasjonsfunksjonalitet.Det er også kobber-til-fiber-mediekonverter, seriell-til-fiber-mediekonverter og fiber-til-fiber-mediekonverter.

Anvendelser av vanlige typer fibermediekonverterere
Med de mange fordelene som er nevnt ovenfor, er fibermedieomformere mye brukt til å bygge bro over kobbernettverk og optiske systemer.Denne delen er primært for å introdusere to typer fibermediekonverteringsapplikasjoner.

Fiber-til-fiber mediekonverter
Denne typen fibermedieomformer muliggjør koblinger mellom single-mode fiber (SMF) og multimode fiber (MMF), inkludert mellom ulike "power" fiberkilder og mellom enkelt-fiber og dual fiber.Følgende er noen brukseksempler på fiber-til-fiber-mediekonvertering.

Multimodus til Single Mode Fiberapplikasjon
Siden SMF støtter lengre avstander enn MMF, er det vanlig å se konverteringer fra MMF til SMF i bedriftsnettverk.Og fiber-til-fiber mediekonverter kan utvide et MM-nettverk over SM-fiber med avstander på opptil 140 km.Med denne kapasiteten kan langdistanseforbindelse mellom to Gigabit Ethernet-svitsjer realiseres ved å bruke et par Gigabit fiber-til-fiber-omformere (som vist i bildet nedenfor).

12 (2)

Dual Fiber til Single-Fiber Conversion Application
Enkeltfiber opererer vanligvis med toveis bølgelengder, ofte referert til som BIDI.Og de typisk brukte bølgelengdene til BIDI enkeltfiber er 1310nm og 1550nm.I den følgende applikasjonen er de to dual-fiber-mediekonvertererne koblet sammen med en enkeltmodus fiberkabel.Siden det er to forskjellige bølgelengder på fiberen, må sender og mottaker i begge ender matches.

12 (3)

Seriell til Fiber Media Converter
Denne typen mediekonverter gir fiberforlengelse for kobberforbindelser med serieprotokoll.Den kan kobles til RS232, RS422 eller RS485 port på datamaskin eller andre enheter, og løser problemene med tradisjonell RS232, RS422 eller RS485 kommunikasjonskonflikt mellom avstand og hastighet.Og den støtter også punkt-til-punkt- og multipunkt-konfigurasjoner.

RS-232-applikasjon
RS-232 fiberomformere kan fungere som asynkrone enheter, støtte hastigheter på opptil 921 600 baud og støtte et bredt utvalg av maskinvareflytkontrollsignaler for å muliggjøre sømløs tilkobling med de fleste serielle enheter.I dette eksemplet gir et par RS-232-omformere den serielle forbindelsen mellom en PC og terminalserver som gir tilgang til flere dataenheter via fiber.

12 (4)

RS-485-applikasjon
RS-485 fiberomformere brukes i mange flerpunktsapplikasjoner der én datamaskin styrer mange forskjellige enheter.Som vist på bildet nedenfor gir et par RS-485-omformere multi-drop-forbindelsen mellom vertsutstyret og tilkoblede multi-drop-enheter via fiberkabel.

12 (5)

Sammendrag
Påvirket av begrensningen av Ethernet-kabler og økte nettverkshastigheter, blir nettverk mer og mer kompliserte.Bruken av fibermedieomformere overvinner ikke bare avstandsbegrensningene til tradisjonelle nettverkskabler, men gjør det mulig for nettverkene dine å koble seg til forskjellige typer medier som tvunnet par, fiber og koaksial.

Hvis du trenger noen mediekonverterer for FTTx- og optisk tilgangsprosjekter på dette stadiet, vennligst kontakt oss viainfo@jha-tech.comfor mer informasjon.


Innleggstid: 16. januar 2020