Hvordan bruke industrielle langdistanse optiske moduler riktig?

I dag, med bruk av 5G-teknologi, har mange bruksområder for nettverksteknologi i vårt daglige liv også gjennomgått enorme endringer.Så applikasjonene til optiske moduler som ofte brukes i industrien har endret seg fra kortdistanse til kortdistanseapplikasjoner med utviklingen av nettverk.Langdistansen har gradvis modnet.

1. Konseptet medlangdistanse optiske moduler:

Overføringsavstand er en av de viktige faktorene til optiske moduler.Optiske moduler er delt inn i kortdistanse optiske moduler, mellomdistanse optiske moduler og langdistanse optiske moduler.En langdistanse optisk modul er en optisk modul med en overføringsavstand på mer enn 30 km.Ved faktisk bruk av en langdistanse optisk modul kan den maksimale overføringsavstanden til modulen i mange tilfeller ikke nås.Dette er fordi det optiske signalet vil vises i overføringsprosessen til den optiske fiberen.For å løse dette problemet, bruker den langdistanse optiske modulen bare én dominerende bølgelengde og bruker en DFB-laser som lyskilde, og unngår dermed problemet med spredning.

2. Typer optiske langdistansemoduler:

Det er noen optiske langdistansemoduler blant SFP optiske moduler, SFP+ optiske moduler, XFP optiske moduler, 40G optiske moduler, 40G optiske moduler og 100G optiske moduler.Blant dem bruker den langdistanse SFP+ optiske modulen EML-laserkomponenter og fotodetektorkomponenter.Ulike forbedringer har redusert strømforbruket til den optiske modulen og forbedret nøyaktigheten;Den optiske langdistanse 40G-modulen bruker en driver og en modulasjonsenhet i sendelenken, og mottakslenken bruker en optisk forsterker og en fotoelektrisk konverteringsenhet, som kan oppnå en maksimal overføringsavstand på 80 km, som er langt større enn den optiske. overføringsavstand til den eksisterende standard 40G pluggbare optiske modulen.

JHA52120D-35-53 - 副本

 

3. bruk av langdistanse optiske moduler:

a.Porter til industrielle brytere
b.Serverport
c.Porten til nettverkskortet
d. Feltet sikkerhetsovervåking
e.Telekom-feltet, inkludert datakontrollsenter, datarom, etc.
f.Ethernet (Ethernet), Fibre Channel (FC), Synchronous Digital Hierarchy (SDH), Synchronous Optical Network (SONET) og andre felt.

4. Forholdsregler for bruk av langdistanse optiske moduler:

Langdistanse optiske moduler har strenge krav til det optiske mottakseffektområdet.Hvis den optiske effekten overskrider mottaksfølsomhetsområdet, vil den optiske modulen ikke fungere.Bruk og forholdsregler er som følger:
en.Ikke koble til jumperen umiddelbart etter at du har installert den ovennevnte optiske langdistansemodulen til enheten, bruk først kommandolinjedisplay-transceiverdiagnosen.

Grensesnittet leser den mottatte lysstyrken til den optiske modulen for å sjekke om lysstyrken er innenfor normalområdet.Den mottatte lysstyrken er ikke en unormal verdi som +1dB.Når den optiske fiberen ikke er tilkoblet, viser programvaren vanligvis at den mottatte lysstyrken kan være -40dB eller en relativt lav verdi.

b Hvis mulig, kan du bruke en optisk effektmåler for å teste at den mottatte og utsendte effekten er innenfor det normale mottaksområdet før du kobler den optiske fiberen til den ovennevnte langdistanse optiske modulen.

c.Under ingen omstendigheter bør den optiske fiberen sløyfes direkte for å teste de ovennevnte optiske langdistansemodulene.Om nødvendig må en optisk attenuator kobles til for å gjøre den mottatte optiske effekten innenfor mottaksområdet før tilbakesløyfetesten kan utføres.

f.Ved bruk av optisk langdistansemodul må den mottatte effekten ha en viss margin.Den faktiske mottatte effekten er reservert for mer enn 3dB sammenlignet med mottaksfølsomheten.Dersom den ikke oppfyller kravene, må det legges til en demper.

g.Optiske langdistansemoduler kan brukes i 10 km overføringsapplikasjoner uten demping.Generelt vil moduler over 40km ha demping og kan ikke kobles direkte, ellers er det lett å brenne ut ROSA.

 


Innleggstid: 17. mars 2021