Er den optiske transceiveren bedre for enkeltfiber eller tofiber?

For optiske transceivere, enten enkeltfiber eller dobbelfiber er bedre, la oss først forstå hva enkeltfiber og dobbelfiber er.

Enkelt fiber: Dataene som mottas og sendes overføres på én optisk fiber.
Dual fiber: Dataene som mottas og sendes overføres på henholdsvis to-kjernede optiske fibre.

Enkeltfiber toveis optiske moduler er dyrere, men kan spare én fiberressurs, som er et bedre valg for brukere med utilstrekkelige fiberressurser.
Den to-fiber toveis optiske modulen er relativt billig, men det trengs en fiber til.Hvis fiberressursene er tilstrekkelige, kan du velge en dual-fiber optisk modul.

500PX1-1
Så tilbake til forrige spørsmål, er enkeltfiber eller dobbeltfiber bedre for den optiske transceiveren?

Enfiberoptiske sender/mottakere kan spare halvparten av fiberkabelressursene, det vil si dataoverføring og mottak på en-kjernefiber, som egner seg veldig godt på steder hvor fiberressursene er trange;mens dual-fiber optiske transceivere trenger å okkupere to-kjerne optisk fiber, brukes en kjerne for overføring (Tx) En kjerne brukes for mottak (Rx).De vanlige bølgelengdene til optiske enkeltfibersendere er 1310nm og 1550nm for paret bruk, det vil si at den ene enden er 1310 bølgelengde, og den andre enden er 1550 bølgelengde, som kan sende eller motta.

De optiske dobbeltfibersendere har alle en jevn bølgelengde, det vil si at enhetene i begge ender bruker samme bølgelengde.Men siden det ikke finnes en enhetlig internasjonal standard for optiske sender/mottakerprodukter, kan det være inkompatibilitet mellom produkter fra forskjellige produsenter når de er sammenkoblet.I tillegg, på grunn av bruken av bølgelengdedelingsmultipleksing, har enkeltfiberoptiske transceiverprodukter signaldempningsproblemer, og stabiliteten deres er litt dårligere enn tofiberprodukter, det vil si at optiske enkeltfibertransceivere har høyere krav til optiske moduler, så enkelt-fiber optiske transceivere på markedet er relativt Dual-fiber optiske transceivere er også dyrere.

Multimodussender/mottakeren mottar flere overføringsmoduser, overføringsavstanden er relativt kort, og enkeltmodussender/mottakeren mottar kun en enkeltmodus;overføringsavstanden er relativt lang.Selv om multi-modus blir eliminert, er det fortsatt mange applikasjoner innen overvåking og kortdistanseoverføring på grunn av den lavere prisen.Multimodussendere tilsvarer multimodusfibre, og enkeltmodus og enkeltmodus er kompatible.De kan ikke blandes.

For tiden er de fleste optiske transceivere på markedet tofiberprodukter, som er relativt modne og stabile, men krever mer optiske kabelressurser.


Innleggstid: 30. juli 2021