Hva er forskjellene mellom elektriske portmoduler og optiske moduler?

Dekobberportmoduler en modul som konverterer en optisk port til en elektrisk port.Dens funksjon er å konvertere optiske signaler til elektriske signaler, og grensesnitttypen er RJ45.

Den optisk-til-elektriske modulen er en modul som støtter hot swapping, og pakketypene inkluderer SFP, SFP+, GBIC osv. Den elektriske portmodulen har egenskapene til lavt strømforbruk, høy ytelse og kompakt design.I henhold til de forskjellige prisene på elektriske portmoduler, kan den deles inn i 100M elektriske portmoduler, 1000M elektriske portmoduler, 10G elektriske portmoduler og selvadaptive elektriske portmoduler, blant annet 10M elektriske portmoduler og 10G elektriske portmoduler. den mest brukte.

Optiske modulerer optiske enheter som kan overføre og motta analoge signaler.Funksjonen er å konvertere det elektriske signalet til et optisk signal etter å ha passert gjennom sendeenden av den optiske modulen, og deretter konvertere det optiske signalet til et elektrisk signal gjennom mottakeren for å realisere fotoelektrisk konvertering.Optiske moduler kan deles inn i SFP, SFP+, QSFP+ og QSFP28 i henhold til ulike emballasjeformer.

https://www.jha-tech.com/copper-port/

 

Følgende er forskjellene mellom elektriske portmoduler og optiske moduler:

1. Grensesnittet er annerledes: grensesnittet til den elektriske portmodulen er RJ45, mens grensesnittet til den optiske modulen hovedsakelig er LC, og det er også SC, MPO, etc.

2. Ulike samlokaliseringer: elektriske portmoduler brukes vanligvis med nettverkskabler i kategori 5, kategori 6, kategori 6e eller kategori 7, mens optiske moduler vanligvis brukes i forbindelse med optiske jumpere.

3. Parametrene er forskjellige: den elektriske portmodulen har ingen bølgelengde, men den optiske modulen har (som 850nm\1310nm\1550nm).

4. Komponentene er forskjellige: komponentene til den elektriske portmodulen og den optiske modulen er forskjellige, spesielt den elektriske portmodulen har ikke kjerneenheten til den optiske modulen - laseren.

5. Overføringsavstanden er forskjellig: overføringsavstanden til den elektriske portmodulen er relativt kort, den lengste er bare 100m, og overføringsavstanden til den optiske modulen kan nå 100m til 160km i henhold til typen optisk fiber som brukes i forbindelse med den.

https://www.jha-tech.com/sfp-module/


Innleggstid: Jan-06-2023