Hvilken fibermedieomformer sender og hvilken mottar?

Når vi sender over lange avstander, bruker vi vanligvis optiske fibre for å sende.Fordi overføringsavstanden til optisk fiber er veldig lang, generelt er overføringsavstanden til enkeltmodusfiber mer enn 20 kilometer, og overføringsavstanden til multimodusfiber kan nå opptil 2 kilometer.I fiberoptiske nettverk bruker vi ofte fibermediekonverter.Når du bruker fibermediekonvertering, vil mange venner møte slike spørsmål:

Spørsmål 1: Må fibermediekonverter brukes i par?

Spørsmål 2: Er fibermediekonverteren den ene for mottak og den andre for sending?Eller så lenge to-fiber media omformer kan brukes som et par?

Spørsmål 3 : Hvis fibermediekonverteren må brukes i par, må de være av samme merke og modell?Eller kan et hvilket som helst merke brukes i kombinasjon?

Svar: Optiske fibertransceivere brukes vanligvis i par som fotoelektrisk konverteringsutstyr, men det er også normalt å bruke optiske fibertransceivere med fiberoptiske brytere, og fibertransceivere med SFP-transceivere.I prinsippet, så lenge den optiske overføringsbølgelengden er den samme, er signalinnkapslingsformatet det samme og alle støtter en viss protokoll for å realisere optisk fiberkommunikasjon.

Vanligvis er enkeltmodus dual-fiber (to fibre er nødvendig for normal kommunikasjon) sender/mottakere ikke delt inn i sender og mottaker, så lenge de vises i par, kan de brukes.

Bare en enkeltfibersender/mottaker (en fiber kreves for normal kommunikasjon) vil ha en sender og en mottaker.

Enten det er en dual-fiber transceiver eller en enkelt-fiber transceiver som skal brukes i par, er forskjellige merker kompatible med hverandre.Men hastigheten, bølgelengden og modusen må være den samme.

Det vil si at forskjellige hastigheter (100M og 1000M) og forskjellige bølgelengder (1310nm og 1300nm) ikke kan kommunisere med hverandre.I tillegg danner til og med en enkeltfibersender/mottaker og en dobbeltfibersender/mottaker av samme merke et par.ikke kan kommunisere med hverandre.

F11MW-20A


Innleggstid: Jul-11-2022