Hvad er forskellen mellem Layer 2 og Layer 3 switches?

1. Forskellige arbejdsniveauer:

Layer 2 switchesarbejde på datalinklaget, ogLayer 3 switchesarbejde på netværkslaget.Layer 3 switches opnår ikke kun højhastighedsvideresendelse af datapakker, men opnår også optimal netværksydelse i henhold til forskellige netværksforhold.

 

2. Princippet er anderledes:

Princippet for en lag 2-switch er, at når switchen modtager en datapakke fra en bestemt port, vil den først læse kildens MAC-adresse i pakken, derefter læse destinations-MAC-adressen i pakken og slå den tilsvarende port op i pakken. adressetabellen., hvis der er en port, der svarer til destinationens MAC-adresse i tabellen, kopieres datapakken direkte til denne port.Princippet for Layer 3-switchen er relativt simpelt, det vil sige, at en rute udveksles flere gange.Generelt er det den første kilde-til-destination rute.Kilde til destination kan udveksles hurtigt.

 

3. Forskellige funktioner:

Layer 2 switchen er baseret på MAC adresse adgang, videresender kun data og kan ikke konfigureres med en IP adresse, mens Layer 3 switchen kombinerer Layer 2 switching teknologien med Layer 3 forwarding funktionen, hvilket betyder at Layer 3 switchen er baseret på Layer 2-switchen.Routing-funktionen er tilføjet til ovenstående, og IP-adresserne for forskellige vlans kan konfigureres, og kommunikationen mellem vlans kan realiseres gennem tre-lags routing.

 

4. Forskellige applikationer:

Layer 2-switches bruges hovedsageligt ved netværksadgangslaget og aggregeringslaget, mens Layer 3-switches hovedsageligt bruges i netværkets kernelag, men der er også et lille antal Layer 3-switche, der anvendes ved aggregeringslaget.

 

5. De understøttede protokoller er forskellige:

Layer 2-switches understøtter fysiske lag- og datalink-lagprotokoller, såsom Ethernet-switche og Layer 2-switches.HUB'en har lignende funktioner, mens Layer 3-switche understøtter fysiske lag, datalinklag og netværkslagsprotokoller.

L3 Fiber Switch


Indlægstid: 16. september 2022