Вести

 • На што треба да се обрне внимание при изборот на компатибилен оптички модул?

  На што треба да се обрне внимание при изборот на компатибилен оптички модул?

  Оптичкиот модул е ​​основен додаток на системот за оптичка комуникација и игра витална улога во комуникацијата со оптички влакна.Главно ја комплетира функцијата на фотоелектричната конверзија.Квалитетот на оптичкиот модул го одредува квалитетот на преносот на оптичката мрежа.Инфериорен избор...
  Прочитај повеќе
 • Која е разликата помеѓу POE прекинувач и нормален прекинувач?

  Која е разликата помеѓу POE прекинувач и нормален прекинувач?

  1. Различна доверливост: POE прекинувачите се прекинувачи кои поддржуваат напојување на мрежните кабли.Во споредба со обичните прекинувачи, терминалите за примање напојување (како што се AP, дигитални камери итн.) не треба да вршат жици за напојување и се посигурни за целата мрежа.2. Различна функција ...
  Прочитај повеќе
 • Кога купувате прекинувач, кое е соодветното ниво на IP на индустриски прекинувач?

  Кога купувате прекинувач, кое е соодветното ниво на IP на индустриски прекинувач?

  Нивото на заштита на индустриските прекинувачи е изготвено од IEC (Меѓународна електротехничка асоцијација).Таа е претставена со IP, а IP се однесува на „заштита од влез.Значи, кога купуваме индустриски прекинувачи, кое е соодветното ниво на IP на индустриските прекинувачи?Класифицирајте ги електричните апликации...
  Прочитај повеќе
 • Надградба — Управуван индустриски етернет прекинувач со 8 порти со 2 порти за оптички влакна

  Надградба — Управуван индустриски етернет прекинувач со 8 порти со 2 порти за оптички влакна

  Со цел да ги задоволиме потребите на нашите клиенти, го надградивме индустрискиот прекинувач со 8 порти, а големината на производот стана помала, што може да ги намали транспортните трошоци и да заштеди простор;Следниве се клучните карактеристики на производот: *Поддршка на 2 1000Base-FX оптички порти и 8 10...
  Прочитај повеќе
 • Кои се методите за управување со прекинувачите?

  Кои се методите за управување со прекинувачите?

  Постојат два вида методи за управување со прекинувачот: 1. Управувањето со прекинувачот преку конзолната порта на прекинувачот припаѓа на управувањето надвор од опсегот, кое се карактеризира со тоа што нема потреба да го окупира мрежниот интерфејс на прекинувачот, но кабелот е посебно, а конфигурациското растојание е кратко...
  Прочитај повеќе
 • Како правилно да го изберете вистинскиот прекинувач?

  Како правилно да го изберете вистинскиот прекинувач?

  Во моментов на пазарот има многу видови прекинувачи, а квалитетот е нерамномерен, па на кои индикатори треба да внимаваме при купувањето?1. Пропусен опсег на заден план;Пропусната моќ на префрлување слој 2/3;2. Вид и количина на VLAN;3. Број и тип на порти за прекинувачи;4. Протоколите за поддршка и јас ...
  Прочитај повеќе
 • Која е разликата помеѓу прекинувачот Layer 2 и Layer 3 прекинувачот?

  Која е разликата помеѓу прекинувачот Layer 2 и Layer 3 прекинувачот?

  Суштинската разлика помеѓу прекинувачот слој-2 и прекинувачот слој-3 е тоа што слојот на работниот протокол е различен.Преклопникот за слој-2 работи на слојот за податочна врска, а прекинувачот за слој-3 работи на мрежниот слој.Може едноставно да се разбере како прекинувач со слој 2.Може да помислите дека има само т...
  Прочитај повеќе
 • Кои се разликите помеѓу модулите за електрични пристаништа и оптичките модули?

  Кои се разликите помеѓу модулите за електрични пристаништа и оптичките модули?

  Модулот за бакарна порта е модул кој конвертира оптичка порта во електричен приклучок.Неговата функција е да ги конвертира оптичките сигнали во електрични сигнали, а неговиот тип на интерфејс е RJ45.Модулот оптички со електричен е модул кој поддржува топла замена, а типовите на пакети вклучуваат SFP,...
  Прочитај повеќе
 • Може ли индустриските етернет прекинувачи од различни производители да создадат непотребна прстенести мрежа?

  Може ли индустриските етернет прекинувачи од различни производители да создадат непотребна прстенести мрежа?

  Како важен производ за комуникација на податоци, индустриските етернет прекинувачи мора да бидат отворени и компатибилни со производи од повеќе производители за да се обезбеди долгорочно стабилно и безбедно функционирање на системот.Ако се потпирате само на одреден производител, ризикот е исклучително висок.Затоа, врз основа на с...
  Прочитај повеќе
 • Како да изберете безбедносен прекинувач?

  Како да изберете безбедносен прекинувач?

  Безбедносните прекинувачи, исто така познати како PoE прекинувачи, се дизајнирани за едноставни мрежни околини како што се домови, училишни домови, канцеларии и мал мониторинг.Прво, погрешно е да се користи капацитетот на прекинувачот за да се пресмета бројот на камери со камери.Потребно е сепак да се упати на...
  Прочитај повеќе
 • Што е прекинувач за слој 3?

  Што е прекинувач за слој 3?

  Со општиот развој и примена на мрежната технологија, развојот на прекинувачите исто така претрпе големи промени.Најраните прекинувачи се развија од многу едноставни прекинувачи до прекинувачи на слој 2, а потоа од прекинувачи од слој 2 до прекинувачи на слој 3.Значи, што е прекинувачот Layer 3?...
  Прочитај повеќе
 • Како да го инсталирате индустрискиот прекинувач Din-rail?

  Како да го инсталирате индустрискиот прекинувач Din-rail?

  Постојат различни класификации на индустриски прекинувачи, кои можат да се поделат на управливи индустриски прекинувачи и неуправувани прекинувачи.Според методот на инсталација, тие можат да се поделат на индустриски прекинувачи монтирани на шини и индустриски прекинувачи монтирани на решетката.Па, како се монтираат на шини ...
  Прочитај повеќе
123456Следно >>> Страница 1/23