Истакнати производи

Обезбедување квалитетни производи и решенија за вас

Телеком/Датаком системи

JHA Technologies е врвен снабдувач на стандардни или приспособени производи за пренос на дигитални оптички влакна и решенија за видео, аудио, податоци, затворање контакти и етернет за критични апликации во мисијата во индустријата за безбедност и надзор.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Интелигентен транспортен систем

Во областа на Интелигентниот транспортен систем, растојанието помеѓу опремата е далеку, а околината е сурова.JHA обезбеди високи перформанси и прилагодени индустриски Ethernet производи со посебна, широка температура и високо ниво на заштита.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Паметен град

Во областа на Интелигентниот транспортен систем, растојанието помеѓу опремата е далеку, а околината е сурова.JHA Technologies нуди комплетна и сеопфатна линија на производи за пренос на оптички влакна за да се задоволат уникатните барања за флексибилност и скалабилност на интелигентните транспортни системи (ITS) вклучувајќи метро, ​​железница, тунели пристаништа и аеродроми.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Енергија

Типични апликации за енергетските и комуналните индустрии вклучуваат: Електрична енергија, нафта и гас, морска и ветерна енергија.JHA Technologies нуди индустриски етернет производи специјално дизајнирани со високи стандарди на безбедност, сигурност и издржливост за повеќето сурови или опасни апликации во енергетските индустрии.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Телеком/Датаком системи

JHA Technologies е врвен снабдувач на стандардни или приспособени производи за пренос на дигитални оптички влакна и решенија за видео, аудио, податоци, затворање контакти и етернет за критични апликации во мисијата во индустријата за безбедност и надзор.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Интелигентен транспортен систем

Во областа на Интелигентниот транспортен систем, растојанието помеѓу опремата е далеку, а околината е сурова.JHA обезбеди високи перформанси и прилагодени индустриски Ethernet производи со посебна, широка температура и високо ниво на заштита.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Паметен град

Во областа на Интелигентниот транспортен систем, растојанието помеѓу опремата е далеку, а околината е сурова.JHA Technologies нуди комплетна и сеопфатна линија на производи за пренос на оптички влакна за да се задоволат уникатните барања за флексибилност и скалабилност на интелигентните транспортни системи (ITS) вклучувајќи метро, ​​железница, тунели пристаништа и аеродроми.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Енергија

Типични апликации за енергетските и комуналните индустрии вклучуваат: Електрична енергија, нафта и гас, морска и ветерна енергија.JHA Technologies нуди индустриски етернет производи специјално дизајнирани со високи стандарди на безбедност, сигурност и издржливост за повеќето сурови или опасни апликации во енергетските индустрии.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Телеком/Датаком системи

JHA Technologies е врвен снабдувач на стандардни или приспособени производи за пренос на дигитални оптички влакна и решенија за видео, аудио, податоци, затворање контакти и етернет за критични апликации во мисијата во индустријата за безбедност и надзор.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Интелигентен транспортен систем

Во областа на Интелигентниот транспортен систем, растојанието помеѓу опремата е далеку, а околината е сурова.JHA обезбеди високи перформанси и прилагодени индустриски Ethernet производи со посебна, широка температура и високо ниво на заштита.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Паметен град

Во областа на Интелигентниот транспортен систем, растојанието помеѓу опремата е далеку, а околината е сурова.JHA Technologies нуди комплетна и сеопфатна линија на производи за пренос на оптички влакна за да се задоволат уникатните барања за флексибилност и скалабилност на интелигентните транспортни системи (ITS) вклучувајќи метро, ​​железница, тунели пристаништа и аеродроми.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Енергија

Типични апликации за енергетските и комуналните индустрии вклучуваат: Електрична енергија, нафта и гас, морска и ветерна енергија.JHA Technologies нуди индустриски етернет производи специјално дизајнирани со високи стандарди на безбедност, сигурност и издржливост за повеќето сурови или опасни апликации во енергетските индустрии.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Телеком/Датаком системи

JHA Technologies е врвен снабдувач на стандардни или приспособени производи за пренос на дигитални оптички влакна и решенија за видео, аудио, податоци, затворање контакти и етернет за критични апликации во мисијата во индустријата за безбедност и надзор.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Интелигентен транспортен систем

Во областа на Интелигентниот транспортен систем, растојанието помеѓу опремата е далеку, а околината е сурова.JHA обезбеди високи перформанси и прилагодени индустриски Ethernet производи со посебна, широка температура и високо ниво на заштита.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Паметен град

Во областа на Интелигентниот транспортен систем, растојанието помеѓу опремата е далеку, а околината е сурова.JHA Technologies нуди комплетна и сеопфатна линија на производи за пренос на оптички влакна за да се задоволат уникатните барања за флексибилност и скалабилност на интелигентните транспортни системи (ITS) вклучувајќи метро, ​​железница, тунели пристаништа и аеродроми.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Енергија

Типични апликации за енергетските и комуналните индустрии вклучуваат: Електрична енергија, нафта и гас, морска и ветерна енергија.JHA Technologies нуди индустриски етернет производи специјално дизајнирани со високи стандарди на безбедност, сигурност и издржливост за повеќето сурови или опасни апликации во енергетските индустрии.

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ
  • zsgd

За нас

Shenzhen JHA Technology Co., Ltd е еден од водечките производители на производи за стврднат етернет, PoE и поврзување со влакна специјално дизајнирани за сурови и тешки средини.Основана во 2007 година во Шенжен Кина, JHA Tech е специјализирана за дизајнирање и производство на индустриски етернет прекинувачи, медиумски конвертори, SFP трансивер и напојување преку етернет производи за апликации каде поврзувањето е од клучно значење.Со нашиот основен фокус на етернет поврзувањето за екстремни средини со строги барања, доверливоста и квалитетот на производите се врвен приоритет.

Наша предност

Нашиот отпечаток

Shenzhen JHA Technology Co. Ltd, основана во 2007 година во Шенжен Кина, досега со 2 SMT линии, 2 DIP линии, 2 линии за склопување, 2 линии за пакување и 4 линии за тестирање.Странските клиенти OEM/ODM надминаа 200.

Наша предност

Предност на компанијата

Ние поседуваме повеќе од 3.000 квадратни метри стандардна индустриска фабрика, која е опремена со производствена линија SMT и уреди за производство и тестирање како што е линијата за приклучок за лемење со бранови, просторија за тестирање и стареење, линија за склопување и пакување. Во исто време, ние го имаат положено ISO 9001:2008, а нашите производи имаат добиено RoSH, CE и FCC и така натаму сертификати.

Наша предност

Сервис OEM/ODM

Поддржано од силни и квалификувани технички тимови, има повеќе од 15 години искуство во истражување и развој.JHA TECH може да им обезбеди на клиентите производи со повисок квалитет и добри услуги во производството на OEM и ODM, управувајќи со целиот процес од дизајн, инженерство, производство до тестирање.Сите наши производи поминаа CE, FCC, RoSH и така натаму сертификати.

Наша предност

Нашата мисија

Без разлика дали сте системски интегратор, изведувач на проекти или дистрибутери на производи од влакна, ние обезбедуваме целосен опсег на решенија за влакна за вашите посакувани апликации.JHA Technology сака да остане атрактивен деловен партнер за нашите клиенти, обезбедувајќи ги со нашите способности во секоја фаза од развојот и комерцијализацијата на нивниот сопствен производ.

Центар за вести

Заедничкиот избор на фитнес ентузијасти

Може ли PoE прекинувачот да се користи како обичен прекинувач?

Може ли PoE прекинувачот да се користи како обичен прекинувач?

Прекинувачот PoE делува како прекинувач, а секако може да се користи и како обичен прекинувач.Меѓутоа, кога се користи како општ прекинувач, вредноста на прекинувачот PoE не се максимизира, а моќните функции на прекинувачот PoE се трошат.Затоа, има случаи каде што нема потреба од снабдување со еднонасочна струја на ...
Што знаете за PoE Switch?

Што знаете за PoE Switch?

PoE прекинувачот е нов тип на повеќефункционални прекинувачи.Поради широката примена на PoE прекинувачите, луѓето имаат одредено разбирање за PoE прекинувачите.Сепак, многу луѓе мислат дека PoE прекинувачите можат сами да генерираат струја, што не е точно.Прекинувачот PoE за напојување обично се однесува на PoE ...
Разликата помеѓу индустриските прекинувачи и обичните прекинувачи

Разликата помеѓу индустриските прекинувачи и ...

1. Цврстина Индустриските прекинувачи се дизајнирани и произведени со користење на компоненти од индустриско ниво.Овие компоненти се специјално избрани за да издржат сурови средини и да обезбедат супериорни перформанси дури и под тешки услови.Употребата на компоненти од индустриски квалитет обезбедува подолг л...
Како да разликувате стандардни POE прекинувачи од нестандардни POE прекинувачи?

Како да разликувате стандардни POE прекинувачи од n...

Технологијата за напојување преку етернет (POE) го револуционизираше начинот на кој ги напојуваме нашите уреди, обезбедувајќи практичност, ефикасност и заштеда на трошоци.Со интегрирање на струја и пренос на податоци на етернет кабел, POE ја елиминира потребата од посебен кабел за напојување, што го прави идеален за различни апликации...
Компактни индустриски етернет прекинувачи JHA Web Smart Series Вовед

Компактен индустриски етерн од серијата JHA Web Smart...

Воведување на најновата најсовремена мрежна технологија, компактните етернет прекинувачи од серијата JHA Web Smart.Овие прекинувачи кои заштедуваат простор и исплатливи се дизајнирани да ги задоволат растечките потреби на индустрискиот етернет.Компактните прекинувачи од серијата JHA Web Smart имаат Gigabit и брз етернет опсег...
Препорака за нов производ – Вовед во индустриски прекинувач без вентилатор со 16 порти - JHA-MIWS4G016H

Препорака за нов производ – Вовед т...

Shenzhen JHA Technology Co., Ltd. (JHA) е основана во 2007 година и е со седиште во Шенжен, Кина.Тој е водечки производител на комуникации со оптички влакна и производи за безбеден пренос.JHA се фокусира на индустриски и комерцијални етернет прекинувачи со оптички влакна, PoE прекинувачи и ф...
Колку знаете за мрежните прекинувачи?

Колку знаете за мрежните прекинувачи?

Во оваа статија, ќе разговараме за основите на мрежните прекинувачи и ќе ги истражиме клучните термини како што се пропусен опсег, Mpps, Full Duplex, Management, Spanning Tree и Latency.Без разлика дали сте почетник во вмрежување или некој што сака да го прошири вашето знаење, овој напис е дизајниран да ви помогне да стекнете компрес...
Што е прекинувач POE?

Што е прекинувач POE?

Во денешниот свет со брзо темпо, технологијата се развива со брзо темпо.Бидејќи побарувачката на луѓето за ефикасни и удобни мрежни врски продолжува да расте, опремата како што се POE прекинувачите станаа суштински.Значи, што точно е прекинувачот POE и какви придобивки има тој за нас?А П...
Изложба Intersec Саудиска Арабија-Шенжен JHA Technology Co., Ltd

Изложба Intersec Саудиска Арабија – Шенжен...

Intersec Saudi Arabia е една од најголемите безбедносни изложби во Саудиска Арабија, обезбедувајќи платформа за безбедносната индустрија да ги прикаже најновите технологии и решенија.Изложбата се одржува секоја година и привлекува изложувачи и посетители од целиот свет.Интерсек Саудиска Арабија...
JHA TECH на SMART NATION EXPO 2023

JHA TECH на SMART NATION EXPO 2023

SMART NATION EXPO 2023 величествено се одржа во Комплекс МИТЕЦ.Изложбата вклучува паметна енергија, животна средина, информатичка технологија, градежништво, здравствена заштита, 5G мрежи, паметни картички и други области.Изложбата одржа и голем број форуми, семинари и производи.и технолошка конференција...
Ајде да се видиме на SMART NATION EXPO 2023

Ајде да се видиме на SMART NATION EXPO 2023

Учествуваме на SMART NATION EXPO 2023, кој е најголемиот настан за 5G, паметен град, IR4.0 во Југоисточна Азија, развојна технологија и технологија за апликации.Искрено ги покануваме сите наши ценети клиенти и партнери да го посетат нашиот штанд и да ги откријат најновите иновативни производи што ги нудиме.•...
Прославете го успешниот заклучок на изложбата Secutech Виетнам

Прославете го успешниот заклучок на Секун...

На 19 јули 2023 година, изложбата Secutech Vietnam дојде според планираното.Стотици производители на безбедност и противпожарна заштита се собраа во Ханој.Ова беше првпат JHA да учествува на изложбата во Виетнам, а изложбата успешно заврши на 21.Виетнамската влада даде...
Како да се разликува нестандардна POE од стандардна POE?

Како да разликувате нестандардна POE од стандардна...

1. Нестандарден PoE и стандарден PoE За стандардниот PoE кој е во согласност со стандардите IEEE 802.3af/at/bt и има протокол за ракување.Нестандардниот PoE нема протокол за ракување и обезбедува 12V, 24V или фиксно напојување од 48V DC.Стандардниот прекинувач за напојување PoE има PoE контрола в...
Ви треба нов надворешен Gigabit PoE Extender

Ви треба нов надворешен Gigabit PoE Extender

Во денешното дигитално доба, доверливото мрежно поврзување е од клучно значење, особено во надворешни средини.Сепак, конекциите за етернет и напојување преку етернет (PoE) често го ограничуваат растојанието на кабелот на максимум 100 метри помеѓу мрежните порти.За да се надмине ова ограничување на растојанието, нашата компанија ж...
Ви го претставуваме нашиот нов индустриски етернет прекинувач -JHA-MIW8SH- Совршеното решение за поврзување

Ви го претставуваме нашиот нов индустриски етернет прекинувач ...

Возбудени сме што можеме да го објавиме лансирањето на нашиот најнов производ, индустрискиот етернет прекинувач–JHA-MIW8SH.Како водечки снабдувач на мрежни решенија, ја разбираме важноста на доверливото поврзување во индустриските средини.Нашиот нов прекинувач може да понуди напредни функции и робусни перформанси за...
Придружете ни се на Secutech Vietnam 2023 – Бут број D314

Придружете ни се на Secutech Vietnam 2023 – Бут ...

Возбудени сме да го објавиме нашето учество на претстојната изложба Secutech Vietnam 2023, еден од водечките настани во индустријата за безбедност и безбедност.Срдечно ги покануваме сите наши ценети клиенти и партнери да го посетат нашиот штанд и да ги откријат најновите иновации што ги нудиме.Означи те...
На што треба да се обрне внимание при изборот на компатибилен оптички модул?

На што треба да се внимава при изборот на ...

Оптичкиот модул е ​​основен додаток на системот за оптичка комуникација и игра витална улога во комуникацијата со оптички влакна.Главно ја комплетира функцијата на фотоелектричната конверзија.Квалитетот на оптичкиот модул го одредува квалитетот на преносот на оптичката мрежа.Инфериорен определ...
Која е разликата помеѓу POE прекинувач и нормален прекинувач?

Која е разликата помеѓу прекинувачот POE и...

1. Различна доверливост: POE прекинувачите се прекинувачи кои поддржуваат напојување на мрежните кабли.Во споредба со обичните прекинувачи, терминалите за примање напојување (како што се AP, дигитални камери итн.) не треба да вршат жици за напојување и се посигурни за целата мрежа.2. Различна функција ...
Кога купувате прекинувач, кое е соодветното ниво на IP на индустриски прекинувач?

Кога купувате прекинувач, која е соодветната...

Нивото на заштита на индустриските прекинувачи е изготвено од IEC (Меѓународна електротехничка асоцијација).Таа е претставена со IP, а IP се однесува на „заштита од влез.Значи, кога купуваме индустриски прекинувачи, кое е соодветното ниво на IP на индустриските прекинувачи?Класифицирајте ги електричните апликации...
Надградба — Управуван индустриски етернет прекинувач со 8 порти со 2 порти за оптички влакна

Надградба - Управуван индустриски етер со 8 порти...

Со цел да ги задоволиме потребите на нашите клиенти, го надградивме индустрискиот прекинувач со 8 порти, а големината на производот стана помала, што може да ги намали транспортните трошоци и да заштеди простор;Следниве се клучните карактеристики на производот: *Поддршка на 2 1000Base-FX оптички порти и 8 10...
Кои се методите за управување со прекинувачите?

Кои се методите за управување со прекинувачите?

Постојат два вида методи за управување со прекинувачот: 1. Управувањето со прекинувачот преку конзолната порта на прекинувачот припаѓа на управувањето надвор од опсегот, кое се карактеризира со тоа што нема потреба да го окупира мрежниот интерфејс на прекинувачот, но кабелот е посебно, а конфигурациското растојание е кратко...
Како правилно да го изберете вистинскиот прекинувач?

Како правилно да го изберете вистинскиот прекинувач?

Во моментов на пазарот има многу видови прекинувачи, а квалитетот е нерамномерен, па на кои индикатори треба да внимаваме при купувањето?1. Пропусен опсег на заден план;Пропусната моќ на префрлување слој 2/3;2. Вид и количина на VLAN;3. Број и тип на порти за прекинувачи;4. Протоколите за поддршка и јас ...
Која е разликата помеѓу прекинувачот Layer 2 и Layer 3 прекинувачот?

Која е разликата помеѓу прекинувачот Layer 2...

Суштинската разлика помеѓу прекинувачот слој-2 и прекинувачот слој-3 е тоа што слојот на работниот протокол е различен.Преклопникот за слој-2 работи на слојот за податочна врска, а прекинувачот за слој-3 работи на мрежниот слој.Може едноставно да се разбере како прекинувач со слој 2.Може да помислите дека има само т...
Кои се разликите помеѓу модулите за електрични пристаништа и оптичките модули?

Кои се разликите помеѓу електричните пор...

Модулот за бакарна порта е модул кој конвертира оптичка порта во електричен приклучок.Неговата функција е да ги конвертира оптичките сигнали во електрични сигнали, а неговиот тип на интерфејс е RJ45.Модулот оптички со електричен е модул кој поддржува топла замена, а типовите на пакети вклучуваат SFP,...
Може ли индустриските етернет прекинувачи од различни производители да создадат непотребна прстенести мрежа?

Може ли индустриски етернет да се префрла од различни...

Како важен производ за комуникација на податоци, индустриските етернет прекинувачи мора да бидат отворени и компатибилни со производи од повеќе производители за да се обезбеди долгорочно стабилно и безбедно функционирање на системот.Ако се потпирате само на одреден производител, ризикот е исклучително висок.Затоа, врз основа на с...
Како да изберете безбедносен прекинувач?

Како да изберете безбедносен прекинувач?

Безбедносните прекинувачи, исто така познати како PoE прекинувачи, се дизајнирани за едноставни мрежни околини како што се домови, училишни домови, канцеларии и мал мониторинг.Прво, погрешно е да се користи капацитетот на прекинувачот за да се пресмета бројот на камери со камери.Потребно е сепак да се упати на...
Што е прекинувач за слој 3?

Што е прекинувач за слој 3?

Со општиот развој и примена на мрежната технологија, развојот на прекинувачите исто така претрпе големи промени.Најраните прекинувачи се развија од многу едноставни прекинувачи до прекинувачи на слој 2, а потоа од прекинувачи од слој 2 до прекинувачи на слој 3.Значи, што е прекинувачот Layer 3?...
Како да го инсталирате индустрискиот прекинувач Din-rail?

Како да го инсталирате индустрискиот прекинувач Din-rail?

Постојат различни класификации на индустриски прекинувачи, кои можат да се поделат на управливи индустриски прекинувачи и неуправувани прекинувачи.Според методот на инсталација, тие можат да се поделат на индустриски прекинувачи монтирани на шини и индустриски прекинувачи монтирани на решетката.Па, како се монтираат на шини ...
Кои се 5-те заеднички предности на индустриските прекинувачи?

Кои се 5-те заеднички предности на индустриските ...

Со континуираниот развој на технологијата, сè повеќе индустриски прекинувачи постепено ги заменуваа обичните прекинувачи.Тоа е затоа што индустриските прекинувачи имаат предности што обичните прекинувачи ги немаат.Значи, кои се петте заеднички точки на индустриските прекинувачи?1. Супер анти-мешање Јас ...
Резиме на вообичаени проблеми во употребата на индустриски POE прекинувачи

Резиме на вообичаени проблеми во користењето на индустриски...

За растојанието за напојување на POE прекинувачите Растојанието за напојување PoE се одредува според податочниот сигнал и растојанието на пренос, а растојанието на пренос на податочниот сигнал се одредува преку мрежниот кабел.1. Барања за мрежен кабел Колку е помала импедансата на мрежниот кабел...
Кои се клучните карактеристики на индустрискиот етернет прекинувач 10G 8 порти со 2 порти за оптички влакна?

Кои се клучните карактеристики на 10G 8 Port Industr...

Со брзиот развој на економијата, гигабитните прекинувачи повеќе не можат да ги задоволат потребите на индустријата и настанаа 10 гигабитни прекинувачи.Индустриските прекинувачи 10G неодамна развиени од нашата компанија ги решаваат итните потреби на индустриите како што се електрична енергија, петрохемиски и нови ...
Кои се апликативните сценарија за прекинувачот за напојување со мрежна порта PoE со 8 порти?

Кои се апликативните сценарија за 8-po...

8-портен POE мрежен прекинувач за напојување „Никогаш не согорувај уреди“ интелигентен POE прекинувач, напредниот алгоритам за самосвест ја напојува само терминалната опрема IEEE 802.3af, така што нема потреба да се грижите за оштетување на приватна стандардна PoE или опрема што не е PoE .Интелигентна моќност за...
Зошто да користите индустриски етернет прекинувачи?

Зошто да користите индустриски етернет прекинувачи?

Технологијата на етернет е значително подобрена и прифатена од корпоративните и универзитетските канцеларии, а сега постепено се проширува во попребирливи индустриски средини.Привлечноста на индустриските Ethernet прекинувачи ја вклучува можноста за следење на преносот на податоци, постоечките комунални услуги што се користат за градење...
Како да го изберете вистинскиот прекинувач PoE?

Како да го изберете вистинскиот прекинувач PoE?

Прекинувачите најчесто се користат во слабите тековни проекти, особено POE прекинувачите.POE се нарекува и систем за напојување базиран на локална мрежа (POL, Power over LAN) или Active Ethernet (Active Ethernet), понекогаш познат како Power over Ethernet.Ова е најновата стандардна спецификација за с...
Кои се причините за неуспехот на функцијата на оптичкиот модул?

Кои се причините за неуспехот на опт...

Оптичкиот модул главно се користи за претворање на електричниот сигнал во уредот (обично се однесува на прекинувачот или уредот за рутер) во оптички сигнал, а потоа го пренесува преку оптичко влакно (реализирано со предавателниот крај на оптичкиот модул) и може да прима надворешно оптичко фи...
Индустриски етернет прекинувач со 16 порти 10G со ново пристигнување со 4 порти за оптички влакна

New Arrival Management 16 Port 10G Industrial E...

Со цел да се задоволат потребите на клиентите, независно развивме и произведовме индустриски прекинувач за управување со 10G, оптичката порта е компатибилна со Gigabit, економични, стабилни перформанси и поддржува 16 10/100/1000Base-T адаптивни RJ45 порти + 4 10G SFP слот.Во целосна согласност...
Индустриските прекинувачи се толку скапи, зошто толку многу луѓе ги користат?

Индустриските прекинувачи се толку скапи, зошто се ...

Индустриските прекинувачи имаат перформанси од типот на носител за да издржат сурови работни средини.Богатата серија на производи и флексибилната конфигурација на пристаништето можат да ги задоволат потребите на различни индустриски области.Значи цената е релативно поскапа од комерцијалните прекинувачи, па зошто многу клиенти сè уште ...
Дали навистина ќе купите медиумски конвертор со влакна од индустриско ниво?

Дали навистина ќе купите индустриски влакна...

Медиумски конвертор од индустриско ниво е индустриски прекинувач што може да го продолжи растојанието на преносот.Ги има предностите на практичноста, едноставното одржување, силните перформанси против пречки, моќните перформанси и стабилното работење.Дизајнот на производот е во согласност со стандардот за етернет и...
Зошто цените на индустриските прекинувачи се различни?

Зошто цените на индустриските прекинувачи се разликуваат...

Неодамна, многу клиенти прашаа: Зошто има толку голема разлика во цената бидејќи сите тие се индустриски прекинувачи?Следно, производителот JHA ќе ви ја анализира разликата: Прво, обвивката е различна.
Воведување на индустриски етернет прекинувач со нов пристигнување со 8 слот 10G SFP+

Воведување на ново пристигнување управувано индустриско...

JHA-MIWS08H е рентабилен, индустриски етернет прекинувач управуван со високи перформанси.Прекинувачот поддржува 8 10G SFP+ слот и исто така поддржува WEB, CLI, Telnet/сериска конзола, Windows utility и SNMP управување на различни начини, богати QoS функции за контрола и управување со сообраќајот на податоци, поддршка...
Може ли индустриските и комерцијалните прекинувачи да се користат наизменично?Дали двата типа прекинувачи може да се користат за домашна употреба?

Може ли индустриските прекинувачи и комерцијалните прекинувачи...

Со популарноста на индустриските прекинувачи, многу луѓе ќе прашаат, дали може да се користат индустриски прекинувачи во корпоративните канцеларии?Дали може да ги замени комерцијалните прекинувачи?Одговорот е: да.Сè додека се користат комерцијални прекинувачи, наместо нив може да се користат индустриски прекинувачи, но цената ќе биде релативно повисока,...
За што се користи неуправуваниот индустриски етернет прекинувач со 4 порти со 1 порта за оптички влакна?

Што е неуправуван индустриски етернет со 4 порти...

Со брзиот развој на паметните градови и интелигентниот транспорт, индустриските етернет прекинувачи постепено се појавуваат и се користат во различни сценарија како што се метрото, електричната енергија, железничкиот транзит, енергијата, петрохемиската индустрија и сл.JHA-IG14H е неуправуван индус со 5 порти...
Што е неуправуван индустриски етернет прекинувач со 8 порти? Кои се неговите карактеристики?

Што е неуправуван индустриски етернет со 8 порти...

JHA-IG08H е неуправуван гигабитен индустриски етернет прекинувач со приклучување и играње, кој е 8 10/100/1000Base-T(X) full/half duplex, MDI/MDI-X автоматска адаптација RJ45 етернет порта. Има оцена IP40 и може да се монтира DIN-шина/ѕид, поддржува технолошки вишок DC10-58V и широк опсег на работна температура (-40 °C до 8...
Што е неуправуван индустриски етернет прекинувач со 5 порти? Како да го користите?

Што е неуправуван индустриски етернет со 5 порти...

Што е неуправуван индустриски етернет прекинувач со 5 порти? Како да го користите?JHA-IG05H е индустриски етернет преклопник без управувана гигабитна приклучок и игра, кој има 5 10/100/1000Base-T(X) full/half duplex, MDI/MDI-X автоматска адаптација RJ45 етернет порта. Има оцена IP40 и DIN-шина/монтирање на ѕид, поддржува DC10-5...
Super Mini PoE Injector од JHA TECH

Super Mini PoE Injector од JHA TECH

Опис на производот: JHA Mini PoE инјектор Напојување во не-POE сигнал и излез сигнал со POE.Целосно е во согласност со стандардите IEEE 802.3at/af, може да работи со сите IEEE 802.3at/af POE уреди, како што се IP камера, IP телефон, безжичен AP и сл. Клучни карактеристики: 1. Чип: XS2180.Компати...
Што е лепенка со влакна?Како да се класифицира?

Што е лепенка со влакна?Како да се класифицира?

Печ-каблите со влакна се користат за правење лепенки од опрема до врски за кабли со оптички влакна.Има подебел заштитен слој, кој обично се користи за поврзување помеѓу оптичкиот трансивер и приклучната кутија.Скокачите за оптички влакна (познати и како конектори за оптички влакна) се однесуваат на...
Класификација и принцип на работа на конвертори на протокол

Класификација и принцип на работа на протоко...

Класификација на конвертори на протокол Протоколните конвертори се поделени на два вида: GE и GV.Едноставно кажано, GE треба да конвертира 2M во RJ45 Ethernet интерфејс;GV е да конвертира 2M во V35 интерфејс, за да се поврзе со рутерот.Како функционираат конверторите на протоколи? Постојат многу видови на протокол конвертирај...
Која е разликата помеѓу оптички трансивер и трансивер со оптички влакна?

Која е разликата помеѓу оптички транс...

Разликата помеѓу оптичкиот примопредавател и трансиверот со оптички влакна: Трансиверот врши само фотоелектрична конверзија, не го менува кодот и не врши друга обработка на податоците.Трансиверот е за етернет, работи со протоколот 802.3 и се користи само за точка до точка...
Што е конвертор на протокол?

Што е конвертор на протокол?

Конверторот на протоколот се нарекува конвертор на протокол, исто така познат како конвертор на интерфејс.Тоа им овозможува на домаќините на комуникациската мрежа кои користат различни протоколи на високо ниво да соработуваат едни со други за да комплетираат различни дистрибуирани апликации.Работи во транспортната ...
Која е улогата на конвертор на протокол?

Која е улогата на конвертор на протокол?

Конверторот на протоколот генерално може да се комплетира со ASIC чип, кој е ниска цена и мал по големина.Може да врши взаемна конверзија помеѓу Ethernet или V.35 податочниот интерфејс на протоколот IEEE802.3 и интерфејсот 2M на стандардниот протокол G.703.Може да се конвертира и помеѓу ...
Тековна состојба и изгледи за развој на индустриските прекинувачи

Тековна состојба и развојни изгледи на ...

1. Индустриските прекинувачи се нарекуваат и индустриски етернет прекинувачи.Во сегашната ситуација, со континуираниот и брз развој и унапредување на мрежната технологија, побарувачката за мрежи во индустриската област, особено во областа на индустриската контрола, станува се повеќе и повеќе...
Неколку точки за параметрите на прекинувачот со влакна

Неколку точки за параметрите на прекинувачот со влакна

Капацитет на префрлување Капацитетот на префрлување на прекинувачот, исто така познат како пропусниот опсег на задна рамнина или пропусниот опсег на префрлување, е максималната количина на податоци што може да се ракува помеѓу процесорот на интерфејсот на прекинувачот или интерфејс картичката и магистралата за податоци.Капацитетот за размена ја означува вкупната размена на податоци...
Како работи рутерот?

Како работи рутерот?

Рутерот е мрежен уред со 3 слој.Центарот работи на првиот слој (физичкиот слој) и нема интелигентни способности за обработка.Кога струјата на една порта се пренесува на хабот, тој едноставно ја пренесува струјата на други порти и не му е грижа дали компјутерите се поврзани со други ...
Како се поделени оптичките примопредаватели според типовите на технологија и типовите на интерфејси?

Како се делат оптичките примопредаватели според ...

Оптичките примопредаватели може да се поделат во 3 категории според технологијата: PDH, SPDH, SDH, HD-CVI.PDH оптички трансивер: PDH (Плезиохрона дигитална хиерархија, квази-синхрони дигитални серии) оптички трансивер е оптички трансивер со мал капацитет, кој обично се користи во парови, а...
Што значи оптичкиот примопредавател 2M и каква е врската помеѓу оптичкиот примопредавател E1 и 2M?

Што значи оптичкиот трансивер 2М, а ...

Оптички трансивер е уред кој конвертира повеќе сигнали E1 во оптички сигнали.Оптичкиот примопредавател се нарекува и опрема за оптички пренос.Оптичките примопредаватели имаат различни цени според бројот на E1 (т.е. 2M) пренесени порти.Генерално, најмалиот оптички транс...
Анализа на типови на прекинувачи со влакна

Анализа на типови на прекинувачи со влакна

Прекинувач на пристапен слој Обично, делот од мрежата што е директно поврзан со корисниците или пристапува до мрежата се нарекува слој за пристап, а делот помеѓу слојот за пристап и основниот слој се нарекува слој на дистрибуција или слој на конвергенција.Прекинувачите за пристап обично се користат за ди...
Што е кабел Cat5e/Cat6/Cat7?

Што е кабел Cat5e/Cat6/Cat7?

Која е разликата помеѓу Ca5e, Cat6 и Cat7?Категорија пет (CAT5): Фреквенцијата на пренос е 100 MHz, се користи за пренос на глас и пренос на податоци со максимална брзина на пренос од 100 Mbps, главно се користи во мрежите 100BASE-T и 10BASE-T.Ова е најчесто користениот етернет в...
Што е оптички модул 1*9?

Што е оптички модул 1*9?

Производот 1*9 пакуван оптички модул за првпат беше произведен во 1999 година. Тоа е производ со фиксен оптички модул.Обично директно се стврднува (леме) на плочката на комуникациската опрема и се користи како фиксен оптички модул.Понекогаш се нарекува и 9-пински или 9-пински оптички модул..А...
Која е разликата помеѓу прекинувачите Layer 2 и Layer 3?

Која е разликата помеѓу Layer 2 и Laye...

1. Различни работни нивоа: Преклопниците на слојот 2 работат на слојот за податочна врска, а прекинувачите на слојот 3 работат на мрежниот слој.Прекинувачите од 3-ти слој не само што постигнуваат брзо препраќање на пакети со податоци, туку и постигнуваат оптимални перформанси на мрежата според различни мрежни услови.2. Прин...
Како да користите примопредаватели со оптички влакна?

Како да користите примопредаватели со оптички влакна?

Функцијата на примопредавателите со оптички влакна е да конвертираат помеѓу оптички и електрични сигнали.Оптичкиот сигнал се внесува од оптичката порта, а електричниот сигнал излегува од електричната порта и обратно.Процесот е приближно следниов: претворете го електричниот сигнал ...
Како функционираат управуваните прстенести прекинувачи?

Како функционираат управуваните прстенести прекинувачи?

Со развојот на комуникациската индустрија и информатизацијата на националната економија, пазарот на прекинувачи на управувана прстенести мрежи постојано расте.Тој е исплатлив, многу флексибилен, релативно едноставен и лесен за имплементација.Етернет технологијата стана важна LAN мрежа за...
Развој на телефонски оптички трансивер

Развој на телефонски оптички трансивер

Телефонските оптички примопредаватели на нашата земја се развија брзо со развојот на индустријата за следење.Од аналогни во дигитални, а потоа од дигитални во висока дефиниција, тие постојано напредуваат.По години на техничка акумулација, тие се развија до многу зрела с...
Што е IEEE 802.3&Subnet Mask?

Што е IEEE 802.3&Subnet Mask?

Што е IEEE 802.3?IEEE 802.3 е работна група која го напиша стандардниот сет на Институтот за електроинженери и електроника (IEEE), кој ја дефинира средната контрола на пристап (MAC) и на физичкиот и на слојот за податочна врска на жичниот етернет.Ова е обично технологија за локална мрежа (LAN) со...
Која е разликата помеѓу прекинувач и конвертор на влакна?

Која е разликата помеѓу прекинувач и ф...

Трансиверот со оптички влакна е многу исплатлив и флексибилен уред.Вообичаената употреба е да се претворат електричните сигнали во изопачени парови во оптички сигнали.Генерално се користи во етернет бакарни кабли кои не можат да бидат покриени и мора да користат оптички влакна за да се прошири растојанието на преносот.Во ...
Што е протокол за вишок на Ring мрежа и IP?

Што е протокол за вишок на Ring мрежа и IP?

Што е вишок на Ring мрежа?Прстенестата мрежа користи континуиран прстен за поврзување на секој уред заедно.Обезбедува сигналот испратен од еден уред да може да се види од сите други уреди на прстенот.Редундантноста на прстенестата мрежа се однесува на тоа дали прекинувачот ја поддржува мрежата кога кабелот се поврзува...
Што е мрежна топологија и TCP/IP?

Што е мрежна топологија и TCP/IP?

Што е мрежна топологија Топологијата на мрежата се однесува на карактеристиките на физичкиот распоред како што е физичкото поврзување на различни преносни медиуми, мрежни кабли и апстрактно ја дискутира интеракцијата на различни крајни точки во мрежниот систем со позајмување на двата најосновни графички елементи во гео...
Што е STP, а што е OSI?

Што е STP, а што е OSI?

Што е STP?STP (Spanning Tree Protocol ) е комуникациски протокол кој работи на вториот слој (слој на податочна врска) во моделот на мрежата OSI.Неговата основна примена е да спречи јамки предизвикани од вишок врски во прекинувачите.Се користи за да се осигура дека нема јамка во Ethernet.Логично е да ...
Што е управуван прекинувач&SNMP?

Што е управуван прекинувач&SNMP?

Што е управуван прекинувач?Задачата на управуваниот прекинувач е да ги одржува сите мрежни ресурси во добра состојба.Производите на прекинувачот за управување со мрежата обезбедуваат различни методи за управување со мрежата базирани на контролната порта на терминалот (Конзола), базирани на веб-страницата и поддржуваат Телнет за да се најавите на n...
Што е трансивер со оптички влакна?

Што е трансивер со оптички влакна?

Примопредавател со оптички влакна е единица за конверзија на медиум за пренос на етернет која разменува електрични сигнали со изопачени парови на кратки растојанија и оптички сигнали на долги растојанија.На многу места се нарекува и конвертор на влакна.Производот генерално се користи во вистинското мрежно опкружување каде што...
Што е емитувана бура и етернет прстен?

Што е емитувана бура и етернет прстен?

Што е емитувана бура?Емитувана бура едноставно значи дека кога емитуваните податоци ја преплавуваат мрежата и не можат да се обработат, тие зафаќаат голема количина на мрежен пропусен опсег, што резултира со неспособност на нормалните услуги да работат, па дури и целосна парализа и „емитувана бура“. .
Главни карактеристики на технологијата GPON

Главни карактеристики на технологијата GPON

(1) Невиден висок пропусен опсег.Стапката на GPON е висока до 2,5 Gbps, што може да обезбеди доволно голем пропусен опсег за да се задоволи зголемената побарувачка за висок пропусен опсег во идните мрежи, а неговите асиметрични карактеристики можат подобро да се прилагодат на пазарот на услуги за широкопојасни податоци.(2) Пристап со целосна услуга...
Што е GPON&EPON?

Што е GPON&EPON?

Што е Gpon?Технологијата GPON (Gigabit-Capable PON) е најновата генерација на широкопојасен пасивен оптички интегриран пристап технологија базирана на стандардот ITU-TG.984.x.Има многу предности како што се висок пропусен опсег, висока ефикасност, голема покриеност и богати кориснички интерфејси.Повеќето оператори рега...
Што е прекинувач PoE?Разликата помеѓу прекинувачот PoE и прекинувачот PoE+!

Што е прекинувач PoE?Разликата помеѓу По...

PoE прекинувачот е широко користен уред во индустријата за безбедност денес, бидејќи тоа е прекинувач кој обезбедува енергија и пренос на податоци за далечински прекинувачи (како што се IP телефони или камери) и игра многу важна улога.Кога користите PoE прекинувачи, некои PoE прекинувачи се означени со PoE, а некои се мар...
Што е DVI оптички трансивер?Кои се предностите на DVI оптичкиот примопредавател?

Што е DVI оптички трансивер?Што се...

Оптичкиот примопредавател DVI е составен од предавател DVI (DVI-T) и приемник DVI (DVI-R), кои пренесуваат сигнали DVI, VGA, Audip и RS232 преку еднојадрено влакно со еден режим.Што е DVI оптички трансивер?DVI оптички трансивер е терминален уред за DVI оптички сигнал...
Четири мерки на претпазливост за употреба на примопредаватели со оптички влакна

Четири мерки на претпазливост за користење на оптички влакна тра...

Во изградбата и примената на мрежата, бидејќи максималното растојание на пренос на мрежниот кабел е генерално 100 метри, неопходно е да се користи релејна опрема како што се примопредаватели со оптички влакна при распоредување на преносна мрежа на долги растојанија.Примопредавателите со оптички влакна генерално ни се ...
Кои се вообичаените дефекти и решенија на HDMI видео оптичките примопредаватели?

Кои се вообичаените дефекти и решенија на HDM...

HDMI оптички трансивер е терминален уред за пренос на оптички сигнал.Во широк опсег на апликации, често е неопходно да се пренесе изворот на HDMI сигнал на растојание за обработка.Најистакнатите проблеми се: бојата и заматувањето на сигналот примен на далечина, духот...
Кое е максималното растојание на пренос на прекинувачот за напојување POE?

Колкаво е максималното растојание на пренос на...

За да го знаеме максималното растојание на пренос на PoE, прво мора да откриеме кои се клучните фактори кои го одредуваат максималното растојание.Всушност, користењето на стандардни етернет кабли (извртени парови) за пренос на еднонасочна струја може да се пренесе на долго растојание, што е многу поголемо од растојанието на преносот...
Што е оптички модул?

Што е оптички модул?

Оптичкиот модул е ​​составен од оптоелектронски уреди, функционални кола и оптички интерфејси.Оптоелектронскиот уред вклучува два дела: пренесување и примање.Едноставно кажано, функцијата на оптичкиот модул е ​​да го претвори електричниот сигнал во оптички сигнал при испраќањето ...
Трендовите за пазарот на мрежна опрема во Кина

Трендовите за кинеската мрежна опрема ...

Новите технологии и новите апликации продолжуваат да го катализираат високиот тренд на раст на сообраќајот на податоци, што се очекува да го поттикне пазарот на мрежна опрема да го надмине очекуваниот раст.Со растот на глобалниот сообраќај на податоци, бројот на интернет уреди исто така брзо се зголемува.Во исто време,...
Која е разликата помеѓу Ethernet прекинувач и рутер?

Која е разликата помеѓу етернет преклопник...

Иако и двете се користат за мрежно префрлување, постојат разлики во функцијата.Разлика 1: Оптоварувањето и подмрежата се различни.Може да има само една патека помеѓу прекинувачите на етернет, така што информациите се концентрирани на една комуникациска врска и не можат динамички да се распределат за да се балансираат ...
Тип на оптички трансивер и тип на интерфејс

Тип на оптички трансивер и тип на интерфејс

Оптичкиот примопредавател е терминална опрема за пренос на оптички сигнал.1. Тип на оптички примопредавател: Оптичкиот примопредавател е уред кој конвертира повеќекратни E1 (стандард за пренос на податоци за магистрални линии, обично со брзина од 2,048 Mbps, овој стандард се користи во Кина и Европа) во опти...
Предавател?Приемник?Дали може случајно A/B крајот на медиумскиот конвертор со влакна да се поврзе?

Предавател?Приемник?Дали A/B крајот на ф...

За примопредавателите со оптички влакна, главната функција на примопредавателот е да го продолжи растојанието за пренос на мрежата, што може да го ублажи дефектот што мрежниот кабел не може да пренесе на долги растојанија до одреден степен, и да донесе удобност до преносот на последниот километар, но за оние СЗО...
Кој медиумски конвертор со влакна пренесува, а кој прима?

Кој медиумски конвертор со влакна пренесува и кој...

Кога пренесуваме на долги растојанија, обично користиме оптички влакна за пренос.Бидејќи растојанието за пренос на оптичкото влакно е многу големо, генерално, растојанието за пренос на едномодни влакна е повеќе од 20 километри, а растојанието за пренос на повеќемодни влакна може да достигне до ...
Која е разликата помеѓу AOC и DAC?како да се избере?

Која е разликата помеѓу AOC и DAC?како...

Општо земено, активниот оптички кабел (AOC) и кабелот за директно прикачување (DAC) ги имаат следните разлики: ① Различна потрошувачка на енергија: потрошувачката на енергија на AOC е поголема од онаа на DAC;②Различни растојанија на пренос: Во теорија, најдолгото растојание на пренос на AOC може да достигне 100M,...
Која е улогата на медиумскиот конвертор со влакна?

Која е улогата на медиумскиот конвертор со влакна?

Фибер медиумскиот конвертор е неопходна производна опрема за оптичкиот комуникациски систем.Неговата главна функција е единицата за конверзија на медиуми за пренос на етернет која разменува електрични сигнали со изопачени парови на кратки растојанија и оптички сигнали на долги растојанија.Производите за конвертор на медиуми со влакна се...
Кога купувате прекинувач, кое е соодветното ниво на IP на индустриски прекинувач?

Кога купувате прекинувач, која е соодветната...

Нивото на заштита на индустриските прекинувачи е изготвено од IEC (Меѓународна електротехничка асоцијација).Таа е претставена со IP, а IP се однесува на „заштита од влез.Значи, кога купуваме индустриски прекинувачи, кое е соодветното ниво на IP на индустриските прекинувачи?Класифицирајте ги електричните апликации...
Која е разликата помеѓу POE прекинувач и нормален прекинувач?

Која е разликата помеѓу прекинувачот POE и...

1. Различна доверливост: POE прекинувачите се прекинувачи кои поддржуваат напојување на мрежните кабли.Во споредба со обичните прекинувачи, терминалите за примање напојување (како што се AP, дигитални камери итн.) не треба да вршат жици за напојување и се посигурни за целата мрежа.2. Различна функција ...
Кои се мерките на претпазливост за индустриските прекинувачи при секојдневна употреба?

Кои се мерките на претпазливост за индустриски прекинувачи...

Кои се мерките на претпазливост за индустриските прекинувачи при секојдневна употреба?(1) Не ставајте го уредот на место блиску до вода или влажно;(2) Не ставајте ништо на кабелот за напојување, чувајте го подалеку од дофат;(3) За да избегнете пожар, не го заврзувајте или завиткувајте кабелот;(4) Приклучокот за напојување и другата опрема ко...
Функција и примена на прекинувач за индустриски влакна

Функција и примена на индустриски влакна Sw...

Industrial Fiber switch (Industrial Switch), исто така познат како индустриски Ethernet прекинувач, е работа во вториот слој на OSI (слој на врска со информации за податоци, дефиниран со повикување на „локална мрежа“), според MAC (управување со клучеви за материјал на мрежна порта ) Детална адреса) идентифика...
Како да се реши нестабилноста на POE прекинувачите

Како да се реши нестабилноста на POE прекинувачите

POE прекинувачите им обезбедуваат на сите голема погодност и брзина, но поради целосните функции на POE прекинувачите, тоа исто така не е доволно.Сигурноста на POE прекинувачите е исто така најочигледниот фактор во овој недостаток.Со цел да се подобри POE прекинувачите можат да бидат посигурни, и секој е...
Како да изберете прекинувач за индустриски влакна

Како да изберете прекинувач за индустриски влакна

Во последниве години, имаше многу брендови на индустриски прекинувачи, кои се широко користени во многу области, како што се: интелигентен транспорт, железнички транзит, електрична енергија, рударство и други области.Поради потребата да се земат предвид многу фактори, како што е ситуацијата со задачата, дали е потребен технолошки вишок...
Карактеристики на индустриски POE прекинувачи

Карактеристики на индустриски POE прекинувачи

1. Гигабитна порта, ефикасен пренос Поддршка 1 SFP Gigabit единечен/мулти-режим оптичка порта и 1 10/100/1000M приспособлива мрежна порта RJ45, сите пристаништа имаат функција за препраќање со целосна брзина на жица за да се обезбеди неблокирачко проследување пакети.2. Метална обвивка со висока цврстина со силна дисипација на топлина стр...
Што е индустриски PoE прекинувач?

Што е индустриски PoE прекинувач?

Индустриски PoE прекинувач се однесува на индустриски прекинувач со PoE напојување или на индустриски PoE прекинувач.Индустрискиот PoE прекинувач се базира на постојниот индустриски Ethernet прекинувач, со вградување на чип за напојување PoE, преку мрежниот кабел за да се обезбеди терминална мрежна опрема.Пау...
Логичка изолација и физичка изолација за медиумскиот конвертор со етернет влакна

Логичка изолација и физичка изолација за ...

Што е физичка изолација: Таканаречената „физичка изолација“ значи дека нема взаемна податочна интеракција помеѓу две или повеќе мрежи и нема контакт на физичкиот слој/слојот за податочна врска/слојот на IP.Целта на физичката изолација е да се заштитат хардверските ентитети и...
Технички предности на По

Технички предности на По

1) Поедноставете ги жиците и заштедете ги трошоците.Многу опрема во живо, како што се камери за надзор, треба да се инсталираат таму каде што е тешко да се распореди напојување со наизменична струја.По ја елиминира потребата од скапо напојување и времето поминато во инсталирање на напојување, заштедувајќи трошоци и време.2) Погодно е за...
Примена на По во безбедносната индустрија

Примена на По во безбедносната индустрија

Благодарение на уникатните предности на Poe технологијата, многу уреди кои поддржуваат Poe напојување се појавија во областа на безбедносното следење, вклучувајќи веб-камера на Poe, Poe мрежна хемисфера, Poe мрежна топка машина, Poe мрежен хард диск видео рекордер итн. Овие уреди имаат функцијата на По ...
Која е улогата на мрежните прекинувачи во центарот за податоци?

Која е улогата на мрежните прекинувачи во дата...

Мрежен прекинувач е уред кој ја проширува мрежата и може да обезбеди повеќе порти за поврзување во подмрежата за да поврзе повеќе компјутери.Има карактеристики на високи перформанси, висока флексибилност, релативна едноставност и лесна имплементација.Кога интерфејсот на мрежен прекинувач прима m...
Како да користите медиумски конвертор со влакна PoE?

Како да користите медиумски конвертор со влакна PoE?

Медиумски конвертор со влакна PoE еден од вообичаените уреди за градење на мрежни архитектури на претпријатијата PoE, кој може да ги користи постоечките незаштитени кабли со изопачени парови за напојување на мрежна опрема.1. Што е медиумски конвертор со влакна PoE?Едноставно кажано, примопредавачот со оптички влакна PoE е оптичко-електрично...

Кои се скриените индикатори на POE прекинувачите?

Многу важен скриен индикатор на POE прекинувачите е вкупната моќност што ја снабдува POE.Според стандардот IEEE802.3af, ако вкупното POE напојување на POE прекинувачот со 24 порти достигне 370 W, тогаш тој може да напојува 24 порти (370/15.4=24), но ако е една порта според IEEE802.3at стандарден, ...