Како правилно да го изберете вистинскиот прекинувач?

Во моментов, постојат многу видови напрекинувачина пазарот, а квалитетот е нерамномерен, па на кои показатели треба да внимаваме при купувањето?

Управуван индустриски етернет прекинувач

1. Пропусен опсег на заден план;Слој 2/3пропусната моќ на префрлување;

2. Вид и количина на VLAN;

3. Број и тип на порти за прекинувачи;

4. Поддршка на протоколи и методи за управување со мрежата.Потребни се прекинувачи за да се обезбеди поудобно и централизирано управување;

5. Qos, 802.1q приоритетна контрола, 802.1X, 802.3X поддршка;

6. Поддршка за редење;

7. Параметри како што се кешот на прекинувачот и кешот на пристаништето, главната меморија и доцнењето на препраќањето на прекинувачот.

8. Препраќање со брзина на жица, големината на рутирачката табела, големината на списокот за контрола на пристап, поддршката за протоколи за рутирање, поддршката за протоколи за повеќекратно емитување, методите за филтрирање пакети, можностите за проширување на машината итн. се сите параметри кои вреди да се земат предвид и треба да се истражат според реалните услови .

 


Време на објавување: Февруари-06-2023 година