Како да го инсталирате индустрискиот прекинувач Din-rail?

Постојат различни класификации на индустриски прекинувачи, кои можат да се поделат на управливи индустриски прекинувачи и неуправувани прекинувачи.Според методот на инсталација, тие можат да се поделат на индустриски прекинувачи монтирани на шини и индустриски прекинувачи монтирани на решетката.Значи, како се инсталираат индустриските прекинувачи монтирани на шина?

DIN-rail индустриски прекинувач е исто така уред за етернет прекинувач кој се користи во областа на индустриска контрола.Ја прифаќа само формата на инсталација на DIN шина, а задната страна на прекинувачот може директно да се прицврсти на водичката шина.Индустриските прекинувачи Din-rail се лесни за монтирање, нема потреба да се поправаат со завртки и лесно се одржуваат.

https://www.jha-tech.com/16-101001000tx-and-2-1000x-sfp-slot-unmanaged-industrial-ethernet-switch-jha-igs216h-products/

Индустриските етернет прекинувачи обично се инсталираат во кабинети, а големината на кабинетот е ограничена, така што корисниците ќе изберат да користат DIN-rail индустриски прекинувачи.Користењето на овој тип прекинувач за инсталирање може да го заштеди капацитетот на кабинетот и жиците во кабинетот ќе бидат појасни.


Време на објавување: 23-12-2022 година