На што треба да се внимава при изборот на компатибилен оптички модул?

Наоптички модул е основниот додаток на оптичкиот комуникациски систем и игра витална улога во комуникацијата со оптички влакна. Главно ја комплетира функцијата на фотоелектрична конверзија. Квалитетот на оптичкиот модул го одредува квалитетот на преносот на оптичката мрежа. Инфериорните оптички модули ќе имаат проблеми како губење на пакети, нестабилен пренос и оптичко слабеење. Како што сите знаеме, во споредба со оригиналните оптички модули, цената на компатибилните оптички модули е многу помала. Потоа изберете кои се мерките на претпазливост за компатибилни оптички модули?

JHA5440D-35

 

1. Науред со оптички модул ќе биде шифрирана до одреден степен за да одговара со сопствениот уред. Инклузивните производители треба да вршат различно инклузивно совпаѓање на оптичкиот модул за совршено да го решат проблемот со совпаѓањето.

2. Работен век: Животниот век на нормален оптички модул е ​​5 години, во зависност од употребата на оптичкиот модул во однос на време, ако има проблем за околу 1 или 2 години, тогаш грубо може да се процени дека Квалитетот на самиот модул има проблем Или користен модул.

3. Перформанси на оптичкиот модул: Индикаторите за изведба кои влијаат на оптичкиот модул главно вклучуваат просечна пренесена оптичка моќност, сооднос на гаснење, бранова должина на центарот на оптичкиот сигнал, оптичка моќност на преоптоварување, чувствителност на примање и примање оптичка моќност. Со откривање дали овие вредности се во нормалниот опсег, може да се процени перформансите на оптичкиот модул. Може да се гледа преку информации за DDM. Дополнително, може да се процени и според тоа дали сигналот на оптичкиот модул е ​​стабилен за време на преносот, дали има доцнење и дали има загуба на пакети.

4. Без разлика дали се работи за модул од втора рака: Кога купувате компатибилен оптички модул, мора да обрнете внимание слепо да не барате ниски цени. Половните модули честопати имаат различни проблеми веднаш по нивното користење.


Време на објавување: Мар-10-2023