Кога купувате прекинувач, кое е соодветното ниво на IP на индустриски прекинувач?

Нивото на заштита на индустриските прекинувачи е изготвено од IEC (Меѓународна електротехничка асоцијација). Таа е претставена со IP, а IP се однесува на „заштита од влез. Значи, кога купувамеиндустриски прекинувачи,кое е соодветното ниво на IP на индустриските прекинувачи?

10G управуван индустриски етернет прекинувач

Класифицирајте ги електричните апарати според нивните својства на отпорност на прашина и вода. Нивото на заштита на IP генерално се состои од два броја. Првиот број го претставува индексот на упад на прашина и туѓи предмети (алатки, човечки раце итн.), а највисокото ниво е 6; вториот број го претставува водоотпорниот индекс на запечатување на електричните апарати, највисоко ниво. Тоа е 8, колку е поголем бројот, толку е повисоко нивото на заштита.

Кога корисниците купуваатиндустриски прекинувачи , тие обично избираат индустриски прекинувачи со соодветни нивоа на заштита според нивната околина за употреба. За индустриските прекинувачи, нивото на заштита на IP е индекс на отпорност на прашина и вода, па што ја предизвикува разликата во индексот? Ова е главно поврзано со материјалот на обвивката на прекинувачот. Индустриските прекинувачи главно вклучуваат обвивка од алуминиумска легура и лимови од галванизиран челик. Спротивно на тоа, алуминиумските легури имаат повисоко ниво на заштита.

За индустриски прекинувачи, ако општото ниво на заштита надмине 30, може да се прилагоди на суровите индустриски средини, што може да обезбеди сигурна, сигурна и стабилна комуникација на индустриските прекинувачи.

JHA TECHиндустриски прекинувачи, нивото на заштита достигнува IP40, обвивка од алуминиумска легура, безбедна и сигурна, стабилна комуникација, комплетни модели, поддршка за прилагодување на мали серии.


Време на објавување: 22-2-2023 година